sobota 30. prosince 2017

Jak koupit lístek u Cruz del Sur

Cruz del Sur je autobusová společnost provozující své linky v Jižní Americe, převážně v Peru, Kolumbii a Ekvádoru. Je oblíbená turisty pro své komfortní autobusy, spolehlivost a bezpečnost. Počítejte s cenami na dvojnásobku českých žlutých autobusů za stejnou vzdálenost, avšak daleko delší jízdní dobu. V Peru se cestuje pomalu.


Jízdenky si můžete koupit i online. Prodávají se v několika tarufech. Ten nejnižší tarif (Insuperable) se prodává pouze na španělské jazykové mutaci webu, je omezen na několik míst a je určen hlavně Peruáncům. Není mi známo, že by někdo se zahraničním pasem musel platit pokutu nebo něco doplácet, ale u aerolinek Avianca se toto stává běžně.

Objednávkový proces je standardní. V autobuse si rezervujete jednotlivá místa. Pozor, některá jsou levnější, některá dražší (záleží na barvě). Dolní patro bývá luxusní a dá se připodobnit byznys třídě z letadel. Sedadlo se dá sklopit až o 170°. V ceně je i občerstvení. Liší se podle linky a délky jízdy. Např. pro linku Lima-Cuzco si můžete vybrat z několika voleb pro večeři (cena) a snídani (desayuno).



Pro Středoevropana přichází největší zádrhel při vyplňování jména. Cruz del Sur striktně vyžaduje tři políčka Apellido paterno, Apellido materno a Nombres, čili příjmení po otci, matce a křestní jména. Nedá se říct, že by úplně nezáleželo na tom, co tam vyplníte. Při nástupu kontrolují pasy.
Doporučení: Podle zákaznické podpory dvakrát vyplnit příjmení nebo jméno.

>> Nakupujte na webové stránce společnosti Cruz del Sur.