pondělí 9. ledna 2017

Jak dobít kredit na SIM Orange Mundo

Spolu s využíváním zahraniční SIM pro výhodnější roaming přichází nutnost čas od času ji nabít kredit. V případě španělské SIM Orange Mundo to není nic tak jednoduchého.


Ilustrační foto

Možná byste čekali, že to půjde skrz oficiální stránky orange.es. Opak je bohužel pravdou. Pro nabití SIM karty je potřeba vlastnit španělskou platební kartu, jinak platba neproběhne úspěšně.

Druhou možností je služba TopUp od Orange určená pro dobíjení kreditu zahraničními platebními kartami (za dobití kreditu si účtuje poplatek ve výši 11%). Loni v létě dobití skrze ní proběhlo úspěšně, teď v lednu už platba selhala. Zkusil jsem zaplatit debetní i kreditní kartou od České spořitelny a obě dvě bez úspěchu.

Třetí možnosti je služba Recharge.com. Podporuje řadu platebních metod od debetních i kreditních karet až po PayPal. Poplatek za dobití je 0,99 €.* (Podle aktualizace z 14.6.2017 je tento způsob opět funkční.)

Aktualizace 10.4. Na stránce SimCardSpain.es by měl jít dobít kredit (http://www.simcardspain.es/en/spanish-sim-cards-online-top-up-recharge/121-fast-top-up-recharge-credit.html). Postupujte však obezřetně. Chtějí však 20% poplatek z částky na dobití. Lepší než drátem do oka, ale...

Aktualizace k 15.6.2017 Tímto datem začíná platit evropská regulace známá pod heslem "roam like at home". Díky ní ze zemí Evropské unie voláte a datujete za domácí ceny. Kvůli tomu už, aspoň já osobně, nepotřebuji řešit dobíjení španělské SIM karty. Více např. na mobilmanii.cz.

V ní nejdříve vyplňte španělské číslo určená k dobití.


Následně zvolíte operátora (Orange).


Poté částku k dobití.


A nakonec e-mail a platební údaje. Osobně jsem ozkoušel PayPal, který z nabízených metod platby považuji jako nejbezpečnější.


Poplatek za tuto službu je 0,99 €, takže se vyplatí dobít najednou vyšší částku.


* Aktualizace 2. dubna 2017
Bohužel, nyní již není možné využít Recarge.com pro dobití SIM karty Mundo. Provozovatel uvádí, že služba momentálně není dostupná. Doufejme, že spolu s uvolněním roamingových pravidel se objeví řada výhodnějších služeb, než Orange Espana.