středa 6. září 2017

7 důvodů, proč je občas lepší cestovat sám

Všichni asi znají výhody toho, když cestujete s někým. Ale jaké výhody má, když si dodáte kuráž a vyjedete sami?


1. Procvičíte si cizí jazyky
Když jedete sami a bez cestovky, výborně si procvičíte cizí jazyky a, co si budeme povídat, ono ani jinou možnost než mluvit nemáte.


2. Zvýšíte si sebevědomí
Protože si cestu musíte zařídit sami a spoléhat sami na sebe, zlepšíte si své sebevědomí, a to tak vystřelí do raketových výšin.

3. Získáte super zkušenost do životopisu
14 dní all-inclusive v Řecku asi nikoho neoslní jako životní zkušenost. Ale co třeba cesta kolem světa, co jste si sami naplánovali, nebo půl roku v jihovýchodní Asii proložených nějakou dobrovolnickou prací? To už je jiná.


4. Poznáte nové lidi
Jakmile cestujete sami, jste pryč ze své komfortní zóny a mnohem snadněji navazujete vztahy s ostatními cestovateli nebo místními lidmi. Díky tomu můžete získat nové přátele, zajímavé rady na cestu nebo třeba potkat svou novou lásku. Zkuste si to, když jedete s kámošem nebo rovnou se zájezdem od cestovky!

5. Itinerář na míru
Když jedete sami, můžete si udělat itinerář zcela podle vlastní chuti. Jedině vás v něm bude omezovat vaše peněženka. Už žádná nudná muzea nebo vymetání barů pochybné kvality jen proto, že se to líbí kámošovi.

6. Absolutní klid
Z nikoho už nebudete vyšilovat, kromě sami ze sebe. Avšak být sám se sebou někdy bývá to nejhorší. Jakmile to ale překonáte, pocítíte absolutní klid. Za nikoho nejste zodpovědní, jen sami ze sebe. O nikoho se nemusíte starat.


7. Budete superhrdin(k)a
Všichni v okolí se na vás po návratu budou dívat jako na superhrdinu. Jak jste to všechno sami zvládli. Oni by sami nikdy nikam nejeli. Vy přitom sami víte, že to je mnohem jednodušší, než to na první pohled vypadá.